luni, 15 aprilie 2013

Morala catre Domnu' Anghel si restu' lumii...


  ''Cand iti privesti ceasul, vrei sa stii cat timp mai ai?
                    Timp pentru ce?
       Odata trecut, nu se mai intoarce.
           Ai facut ce ti-ai propus?''


       Pui mare pret pe fiecare eveniment petrecut stiind ca nu ai cum sa mai indrepti ceva, sau sa mai faci ceva in plus, totusi acel regret ca nu ai reusit sa faci chiar totul asa cum trebuie exista si te bantuie neincetat. Mai privesti inca odata ceasul care niciodata nu se opreste din alungarea timpului scurs, parca, cu o viteza infernala lasand in urma doar semne de intrebare.
Ti-ai pierdut sensul timpului si limbile alea trei nu mai masoara nimic, ci deseneaza un cerc de la care nu iti poti lua privirea.
Calatoria ta terestra are o limita pe care nu ai cum sa o stii si este important sa vizitezi tot ce iti iese in cale, sa platesti bilet pentru fiecare film care iti apare pe ecranul vietii.
Nu te aseza langa ceas si nu il privi nici pe cel de la mana, intoarce-l invers si priveste-i capacul care tine mecanismul.
Gandeste-te ca nu mai ai nevoie de limbile care iti spun in ce moment al zilei esti si renunta la a mai avea notiunea timpului, oricum trece pe  langa tine si nu iti da importanta de care ai avea nevoie sa stii ca toata calatoria  nu a fost in zadar.
Renunta sa crezi ca ai vreun control asupra lui, chiar daca de multe ori iti este favorabil.

Incepe chiar de acum sa faci ce ai de facut fara sa te gandesti ca nu ai timp sa termini, ca te preseaza si ca urmeaza sa mai faci alte un milion de lucruri in calatoria asta. Fa ce poti, fa-l bine, cu placere si pune pasiune, doar asa vei da valoare timpului care ti-a fost partener.
Te gandesti mereu ca ''trece timpul pe langa tine'', asa cum umbla vorba prin popor, dar el nu doar ca trece, are si viteza si te lasa in urma rau de tot pentru ca zabovesti sa privesti ceasul ala idiot care nu te ajuta la nimic.
Nu-ti mai atarna greutatea anilor care au trecut de gat si nu te mai gandi cu spaima ca nu ai timp sa faci ce ti-ai propus, pentru ca oricum nu ai timp sa le faci pe toate.
Termina ce ai inceput, dar termina punand pasiune.

Nu ma scuz pentru morala tinuta Domnule Anghel, pentru ca este momentul sa intelegi si tu ceva....si tu...si voi....si toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu